Prospekt og proforma finansiell informasjon

Børsnotering og kapitalforhøyelser kan utløse krav til prospekt. Aprimo kan bistå i prosessen med å ta frem historisk finansiell informasjon, utarbeide proforma finansiell informasjon og andre oppstillinger som skal inngå i prospektet.

Utarbeidelse av et EØS-prospekt kreves som regel ved børsnotering og ved større kapitalutvidelser. Regelverket er omfattende, og utarbeidelse av prospekt er en krevende prosess som legger beslag på interne ressurser. Det er nødvendig å knytte til seg rådgivere (tilrettelegger/jurist) som har kompetanse på området. Mangelfull kjennskap til regelverket kan føre til forsinkelser som også kan være kostbare.

Vår rolle i et slik prosjekt kan være å avlaste interne ressurser ved å ta ansvar for å ta frem historisk finansiell informasjon, utarbeide proforma finansiell informasjon hvis det kreves og utarbeide øvrige oppstillinger med finansiell informasjon som skal inngå i prospektet. Våre konsulenter har lang erfaring fra arbeid med prospekter, har høy kompetanse om finansiell rapportering generelt, er effektive, kjenner regelverket og er vant med å jobbe i team sammen med kunden og andre rådgivere.
Ved å ha en konsulent fra Aprimo om bord, som bistår med den finansielle informasjonen, kan ledelsen frigjøre tid til å fokusere på å heve kvaliteten på de andre delene av prospektet. Det kan lønne seg!

I forbindelse med børsnoteringer kan det være enten krav om, eller ønskelig å rapportere i tråd med IFRS. Les mer om våre tjenester knyttet til IFRS-konvertering.

I en overgangsfase som børsnotert kan det være behov for å knytte til seg kompetanse man ikke har selv eller å øke kapasiteten i økonomifunksjonen. Våre tjenester knyttet til management for hire og utleie kan være løsningen.

Som notert foretak står du ovenfor en rekke rapporteringskrav og kanskje du har behov for å knytte til deg en erfaren IFRS-ressurs som kan være din sparringspartner og rådgiver på disse områdene? Les mer om våre tjenester vedrørende ekstern finansiell rapportering og årsoppgjør.

Ta kontakt for en uforpliktende Prat!

Vi forplikter aldri kundene våre før de har bestemt seg for hvilken konsulent de ønsker å bruke.